Nejkrásnější české knihy roku 2014

1/12/2015 – 6/3/2016
Pražákův palác (Knihovna)
Kurátor: PhDr. Hana Karkanová
Archiv výstav

Výstava představí výsledky jubilejního 50. ročníku soutěže o Nejkrásnější české knihy roku, kterou každoročně pořádá Ministerstvo kultury ČR a Památník národního písemnictví v Praze.

Výstava představí výsledky jubilejního 50. ročníku soutěže o Nejkrásnější české knihy roku, kterou každoročně pořádá Ministerstvo kultury ČR a Památník národního písemnictví v Praze. Letošního ročníku se zúčastnilo 156 nakladatelů s 262 knihami a odbornou porotu vedla Zuzana Kubíková. Návštěvníci výstavy budou mít možnost v knihovně Moravské galerie zalistovat nejen oceněnými knihami, ale i publikacemi, které postoupily do užšího výběru.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

Vox Imaginis: Miluji…

● 14/5/2024, 19 H
Uměleckoprůmyslové muzeum
Dospělí, Program
Zveme vás na koncert věnovaný 170. výročí narození skladatele Leoše Janáčka a 100. výročí úmrtí básníka Jiřího Wolkera. Těšit se můžete na Smyčcový kvartet…

Výstavní intervence: Marie Filippovová

● OD 19/4/2024
Pražákův palác
Umění, Výstavy
Marie Filippovová představuje jednu z nejvýraznějších postav na brněnské výtvarné scéně. Její dílo na první pohled zaujme svou koncentrovaností, smyslem pro rytmus, cykličnost, časovost….

Terra Alba

● 21/10/2022
Tisková zpráva
Tisková zpráva i fotografie ke stažení zde. Fotografie určené ke stažení jsou k dispozici pouze pro novináře/novinářky a jejich použití je povoleno jen v souvislosti s…