Edukační programy v Muzeu Josefa Hoffmanna v Brtnici

ProgramŠkoly

ZRCADLENÍ
Program od 2. – 9. třídy ZŠ
Když se podíváme do zrcadla, vidíme svou přesnou podobu, jen poněkud obráceně. Dokážeme i my ve své tvorbě vytvořit něco, co bude symetrickou kopií předlohy? Občas to není snadné, mnohdy vzniknout výtvory spíše humorné… Vycházet budeme z návrhů Josefa Hoffmanna. Program je přizpůsoben věku dětí.


ČERNOBÍLÝ SVĚT
Program pro 1. i 2. stupeň ZŠ
Černou a bílou barvu Josef Hoffmann rád ve své tvorbě používal a kombinoval. Miloval geometrické tvary, čtverce obzvláště, ale nebránil se ani ornamentům. Společně půjdeme v Hoffmannových stopách, dozvíme se mnohé o jeho inspiracích v rodné Brtnici a necháme se vést vlastní fantazií při kresbě na černý papír.


SÍLA GEOMETRIE
Program pro MŠ a 1. třídu ZŠ
Josef Hoffmann rád ve své tvorbě používal geometrické tvary, především čtverce. Díky nim si vysloužil i vtipnou přezdívku. Tyto tvary se vyskytují na jeho stavbách, nábytku, nádobí, ale i návrzích textilií. Také naše tvorba bude vycházet z geometrických tvarů. Pomocí jednoduché výtvarné techniky zhotovíme vlastní vzor látky.


ČTVEREČKOVÉ INSPIRACE
Program pro 4. – 9. třídu ZŠ
Hoffmannova záliba v geometrických tvarech, především ve čtvercích, je poměrně známou skutečností. Čtverce uplatnil jak v architektuře, tak v designu a čtverečkovaný papír používal při svých návrzích. Také nám se čtverečkovaný papír stane základem pro náš výtvor. Zhotovíme vlastní design látky, který bude vycházet z Hoffmannových inspirací. Vložíme do nich však vlastní fantazii a pečlivost.


JÁ, ARCHITEKT
Program pro 2. stupeň ZŠ a SŠ
Hoffmann byl už ve své době vyhlášeným architektem a designérem. Navrhl řadu krásných vil, působivých interiérů i moderních či řadových bytových domů. Při prohlídce muzea se zaměříme především na Hoffmannovu architektonickou práci a dozvíme se o ní víc. Také my se pak staneme architekty.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT

Zážitek ve virtuální realitě

● 30/04/2022–31/03/2025
Muzeum Josefa Hoffmanna
Umění, Výstavy
Virtuální rekonstrukce první prodejny uměleckořemeslných dílen Wiener Werkstätte, která vznikla ve spolupráci Rakouského muzea užitého umění MAK a firmy FILMBÄCKEREI FASOLT-BAKER KG a měla…

Josef Bolf v Jurkovičově vile / Minoritní zpráva

Tisková zpráva
Tisková zpráva ke stažení: Fotografie ke stažení zde. Fotografie určené ke stažení jsou k dispozici pouze pro novináře/novinářky a jejich použití je povoleno jen v…

Made by Fire

● 17/11/2023–31/08/2024
Uměleckoprůmyslové muzeum
Design, Umění, Výstavy
Síla i křehkost českého skla a porcelánu ve zkoušce ohněm. Unikátní výstavní projekt Moravské galerie v Brně ve spolupráci s pražským mezinárodním festivalem designu…